0886069599 info@fixxter.com

6 voordelen van een elektrische camper

Twijfel je of een elektrische camper wel iets voor jou is? We lichten graag 6 voordelen van een elektrische camper voor je toe!

1. Voetprintvrij

Het kan behoorlijk frustrerend zijn om af te zien van een camperreis omdat je je zorgen maakt over de uitstoot van een oudere dieselcamper. Je hoeft je echter geen zorgen meer te maken. Het is algemeen bekend dat elektrische voertuigen CO2 uitstoten, maar de werkelijke hoeveelheid besparingen en de impact ervan zijn misschien niet zo duidelijk.

Je bespaart met een nieuwe elektrische camper zo’n 6600 kg CO2 per jaar (15000 km). Daar zijn maar liefst 250 bomen voor nodig om die van een ‘normale’ auto te compenseren.

2. Toegang tot milieuzones

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een camper kopen, is de vrijheid om te reizen waar ze willen. Dit kan echter steeds moeilijker worden met de invoering van milieuzones in veel steden. In feite hebben veel van de grote steden in Nederland al dergelijke zones ingesteld en de trend zal zich naar verwachting voortzetten. Gelukkig bieden elektrische campers een oplossing voor dit probleem. Omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten, kunnen ze in elke stad komen en zelfs in de meeste parkeergarages parkeren.

3. Goede wegligging

Veel elektrische auto’s staan erom bekend veiliger te zijn en een stabielere wegligging te hebben, zo ook een elektrische camper. Doordat het zwaartepunt van een e-Fixxter lager ligt dan bij een normale camper, is deze meer bestand tegen omrollen tijdens een ongeluk. Daarnaast heeft deze een betere kreukelzone, minder brandgevaar, geen explosieve vloeistoffen en een verharde bodem.

4. Lagere kosten

Een elektrische camper lijkt in eerste instantie misschien duurder dan zijn tegenhanger op diesel, maar op de lange termijn kun je kosten besparen. Bij aanschaf van een elektrisch voertuig hoef je geen BPM en maandelijkse wegenbelasting te betalen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager omdat elektrische voertuigen minder bewegende delen hebben, waardoor de kans op slijtage of defecten kleiner is. Dit is vooral handig wanneer je door bergachtige gebieden rijdt, waar betrouwbaarheid cruciaal is. Normaal gesproken hoef je alleen de ruitenwisservloeistof bij te vullen en de banden te vervangen.

5. Geruis- en geurloos rijden

Een elektrische camper is over het algemeen veel stiller zijn dan hun tegenhangers op diesel? Omdat ze geen interne verbrandingsmotor hebben die elke seconde kleine vonkjes veroorzaakt, ervaar je als gevolg daarvan minder trillingen, waardoor het gemakkelijker wordt om van je favoriete muziek te genieten en van het prachtige uitzicht tijdens je vakantie. Kom je aan op je bestemming, doen hoef je je daarnaast niet druk te maken over de geur die uit de uitlaat komt.

6. Voordelig ‘tanken’

Als je je elektrische auto oplaadt bij een openbaar station of thuis, duurt het meestal 6 tot 10 uur om je batterij volledig op te laden. Met een snellaadstation kan je batterij echter in slechts 20 tot 40 minuten tot 90% worden opgeladen. Het is belangrijk om te weten dat de oplaadkosten worden berekend per kilowattuur (kWh) en aanzienlijk kunnen verschillen tussen de verschillende aanbieders. De goedkoopste optie is thuis opladen, waarbij je het tarief van je energieleverancier betaalt, meestal rond de 20 cent per kWh. Als je zonnepanelen of windmolens hebt, kunnen deze kosten zelfs nog lager zijn. Aan de andere kant kan opladen bij een openbaar station ongeveer 35 cent per kWh kosten, terwijl snellaadstations tot 60 cent per kWh kunnen kosten.

Duurzame KampeerAwards, stem nu!

Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen midden in de natuur. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, vinden wij het belangrijk dat jij je stem uitbrengt op de duurzame producten en...

Wat betekenen de verschillende rij-instellingen van de Fixxter

De Fixxter heeft verschillende 'drive modes', deze zijn speciaal ontwikkeld om zo zuinig en efficient mogelijk gebruik te maken van je elektrische actieradius. Hieronder vindt je een toelichting hoe en wanneer je de verschillende rij-instellingen het beste kan...

8 campings met laadpaal voor een weekendje weg in eigen land

Ga jij met je elektrische camper op pad en ben je op zoek naar een aantal hotspots in eigen land? Maak jouw weekend weg extra ontspannend en ga naar een camping met laadpaal. Zo laadt jij je camper op tijdens het slapen! Je begint niet alleen zelf de dag met een volle...

Fixxter Nederland BV © 2021 | 2022