0886069599 info@fixxter.com

Elektrische camper

Als zowel duurzaamheid als vrijheid belangrijk voor jou is, kies je voor de e-Fixxter of e-Fixxter XXL.

Ga op pad met de eerste elektrische vier persoons camper in Nederland en ontdek de mooiste plekjes in Europa op een duurzame manier. Vakantie vieren of op reis gaan is leuk! De e-Fixxters zijn volledig in Nederland ontwikkeld.

De e-Fixxter en e-Fixxters XXL, een beproefd ontwerp
Het interieur van de e-Fixxter en de e-Fixxter XXL lijkt heel sterk op het interieur van de dieselversies.

Klik hier voor informatie Fixxter

Klik hier voor informatie Fixxter XXL

Stel je erop in, elektrisch vakantie vieren is anders dan je gewend bent
Maak van de weg naar je eindbestemming al vakantie met inspirerende tussenstops. Onderweg is er zoveel te zien. Het uitstippelen van de route wordt gemakkelijk gemaakt door diverse apps en websites. Eigenlijk is groen op reis gaan helemaal niet zo moeilijk! Fantastische bestemmingen en er is sowieso altijd een QuickCharge punt dichtbij, zodat je de e-Fixxter weer snel op kunt laden! Ook kun je ervoor kiezen om lekker in Nederland te blijven of naar buurlanden te gaan, zoals België of Duitsland. 

Uit de praktijk blijkt dat de actieradius van de e-Fixxter of e-Fixxter XXL ongeveer 250 km bedraagt. Snelladen, thuis laden of op de camping is mogelijk.

elektrische buscamper camper
standaard 5 jaar fabrieksgarantie

Voordelen elektrisch rijden

 • 5 jaar fabrieksgarantie (max 120.000 km)

 • Lage onderhoudskosten

 • Verbeterd rijcomfort dankzij de stille motor en verminderde trillingen. 

 • Nul CO2-uitstoot tijdens het rijden
 • Onbeperkte toegang tot stadscentra
 • Peugeot of Opel services, speciaal voor elektrische uitvoeringen
 • Snel opladen
 • Altijd beschikbare laadpunten
 • Vrijstelling wegenbelasting
 • Geen brandstofkosten

Actieradius e-Fixxter

Wij begrijpen dat jij vragen hebt over de actieradius van de e-Fixxter. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de actieradius van jouw e-Fixxter:

 • Je rijstijl: bij afremmen op de motor wordt energie geregenereerd. Indien je anticiperend rijdt, op tijd remmen op de motor in plaats van laat remmen met de (voet) rem, vergroot je aanzienlijk de actieradius.
 • De snelheid; bij 130 km/u bedraagt de actieradius van een e-Fixxter slechts de helft van de berekende WLTP* actieradius.
 • De verwarming; een elektromotor geeft onvoldoende warmte af om het interieur van de e-Fixxter op een aangename temperatuur te brengen. De batterij moet daarom een elektrische verwarming van stroom voorzien.
 •  De weersomstandigheden; los van het gebruik van verwarming of airconditioning heeft de buitentemperatuur invloed op de actieradius. Bij 0 c° is deze 10% lager.
 • Hoogteverschillen; tijdens helling op rijden neemt het verbruik toe. Maar tijdens het afdalen kun je dankzij het regeneratieve remsysteem energie terugwinnen.

De actieradius van een elektrische auto geeft aan hoeveel kilometers u kunt rijden op één volle accu. Het aantal haalbare kilometers wordt gemeten in de WLTP-test. WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, een verbruikstest die alle nieuwe elektrische auto’s verplicht moeten afleggen.

fixxter open hefdak
elektrische buscamper leasen

Andere factoren die de actieradius bepalen:

 • Bandenspanning: bij een te lage bandenspanning neemt de rolweerstand toe, met als gevolg een hoger energieverbruik.
 • De belading van de e-Fixxter: extra kilo’s zorgt voor een extra gebruik. Af en toe de e-Fixxter goed leegruimen of de verwijderbare kogel van de trekhaak afnemen verlaagt het gewicht.
 • Luchtweerstand: geopende ruiten en cassetteluifel zorgen voor een hogere weerstand en daarmee een hoger verbruik. De luifel is eenvoudig te verwijderen.

Maak gebruik van handige websites of mobiele apps voor laadpunten 

Er zijn handige websites en mobiele apps beschikbaar voor het vinden van laadpunten in Europa. Steeds meer landen spelen hierop in, maar het verschilt uiteraard nog heel erg per land hoeveel mogelijkheden je hebt. Ga onbezorgd op reis en maak gebruik van websites of apps, zoals ChargeMap of PlugSurfing om je route samen te stellen. Jij bepaalt de route, maar bereid je reis wel voor! Op deze manier kun jij genieten van een zorgeloze vakantie. 

dahsboard fixxter

Hoe weet ik hoe ver ik nog kan rijden?

De e-Fixxter geeft zelf aan hoeveel accu je nog over hebt en hoe ver je ongeveer nog kunt rijden. Ga hier dan ook bewust mee om en plan gedurende je reis een ‘laadmoment’ in. De elektriciteit van het interieur van de camper voor LED interieurverlichting, koelkast en USB aansluiting is aangesloten op een andere accu, de huishoudaccu. Deze  staat los van de accu waarop je rijdt. Ook deze accu kun je af lezen via een schermpje. 

Meer informatie of een afspraak plannen?

Wil je meer informatie over de Fixxter, Fixxter XXL of e-Fixxter of een afspraak inplannen?