0886069599 info@fixxter.com

Veel gestelde vragen

We helpen je graag bij het vinden van antwoorden op je vragen! Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten, dan kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Kan ik mijn huidige auto of camper ook bij jullie inruilen?

Ja, dat kan via onze partner Haaima Hylkema. Deze autodealer heeft verschillende locaties in Noord- Nederland en is gespecialiseerd in Peugeot, Opel, Nissan en Suzuki. Je kunt daarnaast ook bij Haaima Hylkema Leeuwarden, onze Fixxter bekijken. Benieuwd naar de inruil mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Waar kan ik met mijn (e-)Fixxter laten onderhouden?

Je kunt zowel met je Fixxter als e-Fixxter terecht bij iedere erkende merkdealer voor onderhoud aan de auto. Indien er garantie gerelateerde werkzaamheden aan de camperopbouw moeten worden verricht, moeten die worden verricht door bij Haaima Hylkema.

Hoelang zit er garantie op de (e-)Fixxter en op de accu?

  • Op zowel de Fixxter als de e-Fixxter zit 5 jaar fabrieksgarantie, met een maximaal aantal kilometers van 120.000 km. Dit is eventueel te verlengen naar 200.000 km. 
  • Op het accupakket van de e-Fixxter zit 8 jaar fabrieksgarantie, met een maximaal aantal kilometers van 160.000 km.
  • Heb je hier specifieke vragen over, neem dan contact met ons op en vraag naar de voorwaarden. Dan helpen we je graag verder!

Wat is de actieradius van de e-Fixxter?

  • De e-Fixxter wordt geleverd met een lithium-ion batterijpakket van 75 kWh. De actieradius bedraagt van het basisvoertuig zonder gemonteerd slaaphefdak 330 kilometer (WLTP*). Uit onze eigen ervaringen en testervaring uitgevoerd door de NKC, met een Fixxter inclusief slaaphefdak blijkt dat de gemiddelde actieradius 250 kilometer bedraagt.

*De WLTP is de wettelijke manier hoe de actieradius wordt berekend, in de praktijk kan dit afwijken door onder andere het rijgedrag, buitentemperatuur, binnen of buiten de bebouwde kom.

Wat is de laadtijd van een e-Fixxter?

  • De e-Fixxter wordt standaard met een 3-fase geleverd. Als je dan laadt bij een openbaar of thuis laadstation is de oplaadtijd ca 3-5 uur uiteraard, dit is onder andere afhankelijk van hoeveel capaciteit nog in de accu zat op het moment van laden.
  • Wanneer je de elektrische Fixxter oplaad bij een snellaadstation, heb je binnen 45 minuten een accucapaciteit van 80%.

Kan ik wel overal komen met een elektrische camper?

Zeker kan dat, er zijn verschillende apps die je kunt downloaden, die stippelen langs jouw route uit wanneer en waar je kunt opladen. In Europa zijn er inmiddels zo’n 27.000 snellaadpalen. Daarnaast zijn er steeds meer campings en camperplaatsen zijn voorzien van laadmogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de Fixxter en de Fixxter XXL?

De XXL uitvoering is 35 cm langer dan de gewone Fixxter, dit heeft geen invloed op de draaicirkel. In de XXL uitvoering heb je meer leefruimte, kastruimte en een ingebouwde koelkast. De standaardlengte van het bed is bij de Fixxter 190 cm, bij de XXL uitvoering is de lengte van dit bed 200 cm. Beide bedden zijn met 10 cm te verlengen. De lengte van de buscampers zijn voor de Fixxter 495 cm lang, de XXL uitvoering is 530 cm lang.

Wat is de levertijd van een nieuwe (e-) Fixxter?

Dankzij onze seriematige productie en partners binnen Nederland, kunnen wij een Fixxter leveren uit onze eigen voorraad. Dit betekent dat je jouw Fixxter tussen de 2 weken en 2 maanden op je oprit kan hebben staan. Indien je jouw Fixxter naadloos wilt laten aansluiten op je wensen, wordt de levertijd gemiddeld tussen de 4 tot 6 maanden.

Ik wil de (e-) Fixxter graag leasen, is dat mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk. Haaima Hylkema kan hier een aanbieding op maat voor maken. Eventueel kun je op voorhand al een overname bedrag krijgen waarvoor je na afloop van de leasetermijn dan de (e-)Fixxter kan overnemen.

Kan ik ook een proefrit op locatie plannen of de Fixxter aan huis afgeleverd krijgen?

Wij hebben bij Haaima Hylkema Leeuwarden een demonstratie model staan van de e-Fixxter XXL. Op afspraak kan de proefrit plaats vinden, dit kan in Leeuwarden of bij je thuis.

Wordt de voor mij gebouwde (e) Fixxter aan huis afgeleverd?

Goede uitleg, over zowel de auto als van de camper, vinden wij enorm belangrijk. Aflevering op één van onze locaties raden wij daarom sterk aan. 

Ik overweeg om de e-Fixxter te kopen, maar zou hem graag eerst een keer willen huren?

Wij hebben een samenwerking met verschillende verhuurbedrijven. Je kunt hier een Fixxter huren  zonder ergens aan vast te zitten. Dit is voor jou een mooie manier om bijvoorbeeld een weekend of vakantie eerst een keer te huren.

Hoe zit dat met het Kwarttarief wegenbelasting (Houderschapsbelasting) voor de Fixxters?

De diesel aangedreven Fixxter en Fixxter XXL voldoen aan het regels voor kampeerauto van de RDW en van de Belastingdienst. Dat betekent dat je slechts een kwart van het normale tarief van de Houderschapsbelasting betaalt. De e-Fixxters zijn geheel vrij gesteld van Houderschapsbelasting.

Is een zonnepaneel handig?

In alle uitvoeringen van de Fixxter wordt een zogenaamde huishoudaccu geplaatst. Deze heeft voldoende stroom voor ongeveer 1 ½ dag waarbij de koelkast de grootste stroomverbruiker is. De huishoudaccu wordt geladen wanneer je rijdt, wanneer je aan de paal staat op een camping en wanneer de zon schijnt bij montage van een zonnepaneel. De capaciteit van het zonnepaneel is bij een zonnige dag voldoende om de koelkast en verlichting via de accu te voeden.

Is een (cassette) luifel nodig?

De luifel biedt beschutting en de warmte blijft ’s avonds er heerlijk onder hangen. Een cassette luifel wordt aan de camper gemonteerd. Niet iedereen vindt dat even fraai. Een voordelig alternatief is een luifel met ingenaaide pees. Op de camper monteren we dan een speciaal aluminium profiel om de luifel in te schuiven. De stokken en de luifel moet je wel ergens in je camper opbergen.