0886069599 info@fixxter.com

Wat betekenen de verschillende rij-instellingen van de Fixxter

De Fixxter heeft verschillende ‘drive modes’, deze zijn speciaal ontwikkeld om zo zuinig en efficient mogelijk gebruik te maken van je elektrische actieradius. Hieronder vindt je een toelichting hoe en wanneer je de verschillende rij-instellingen het beste kan gebruiken.

1. ECO modus

60 kW, 190 Nm

Het stroomverbruik van de auto hangt grotendeels af van de route, snelheid en rijstijl, en van het gebruik van de verwarming / airconditioning. Het energieverbruik wordt geoptimaliseerd door het vermogen van de verwarming en airconditioning (zonder ze uit te schakelen) te verlagen en het motorkoppel en -vermogen te beperken. Probeer tijdens het rijden in het gebied “ECO” op de vermogensmeter te blijven door gelijkmatig te rijden en de snelheid niet te veel te variëren.

2. Normaal

80 kW, 210 Nm

Deze stand optimaliseert de actieradius en rijprestaties. Voor maximaal koppel en vermogen moet het
gaspedaal volledig worden ingetrapt. In deze stand kun je ook de airco en verwarming voluit gebruiken.  Houd er rekening mee dat deze factoren wel de nodige kilometers snoepen van de actieradius.

3. Power

100 kW, 260 Nm
Deze stand is bedoeld bij een zwaar beladen Fixxter, het voertuig extra kracht te geven. Deze stand geeft bij maximale belasting van het voertuig vergelijkbare rijprestaties als wanneer de stand Normaal is ingeschakeld en de Fixxter onbelast is.

4. Moderate

De Moderate modus heeft betrekking op de remactiviteit. Met de Moderate modus remt de auto net zoals een reguliere auto met verbrandingsmotor. Dat betekent dat er geen gas meer wordt gegeven en langzaam afremt door de weerstand die de auto ervaart.

5. Augmented

In de Augmented modus (inschakelbaar via de ‘B’ van ‘Brake’ op de transmissiehendel) remt de Fixxter versterkt af zodra het gaspedaal wordt losgelaten. Zo wordt tijdens het remmen extra energie teruggewonnen om de batterij bij te laden.

Duurzame KampeerAwards, stem nu!

Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen midden in de natuur. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, vinden wij het belangrijk dat jij je stem uitbrengt op de duurzame producten en...

6 voordelen van een elektrische camper

Twijfel je of een elektrische camper wel iets voor jou is? We lichten graag 6 voordelen van een elektrische camper voor je toe! 1. Voetprintvrij Het kan behoorlijk frustrerend zijn om af te zien van een camperreis omdat je je zorgen maakt over de uitstoot van een...

8 campings met laadpaal voor een weekendje weg in eigen land

Ga jij met je elektrische camper op pad en ben je op zoek naar een aantal hotspots in eigen land? Maak jouw weekend weg extra ontspannend en ga naar een camping met laadpaal. Zo laadt jij je camper op tijdens het slapen! Je begint niet alleen zelf de dag met een volle...

Fixxter Nederland BV © 2021 | 2022