0886069599 info@fixxter.com

Hoe kies je de juiste camper?

De vragen: “Hoe kies je een camper’ en “Wanneer kies je voor een Fixxter?” worden ons bijna dagelijks gesteld. In dit artikel worden de verschillende type campers kort beschreven. Daarna gaan we in op bepaalde merken en typen bestelwagens. Ook geven we aan waar je informatie vandaan kan halen.

Bezoeken van camperbeurzen
Een bezoek brengen aan een camperbeurs kan je heel veel informatie geven. In een paar hallen staan veel campers en je kan bekijken welke auto, indeling en materiaalkeuze je aanstaat. Een beurs is heel laagdrempelig, bedenk wel dat het er heel druk kan zijn. 

Het huren van een camper
Een andere manier om er achter te komen welke camper bij je past is een camper te gaan huren. Wel is het raadzaam eerst ‘huiswerk’ te maken. Voor je het weet huur je een camper die niet aansluit bij jouw manier van vakantie-vieren. Voor de Fixxter kun je een camper huren bij onze partner van Leavv.com, zij verhuren de e-Fixxter XXL, de elektrische uitvoering van de Fixxter XXL.

ombouw elektrische camper

Verschillende type campers

Bij een camper kan je kiezen tussen een buscamper, een alkoof camper, een semi integraal camper en een integraal camper. En de buscamper is te verdelen in grote buscampers en compacte campers. De grote buscampers zijn gebaseerd op grote bestelauto’s en de compacte campers zijn nauwelijks groter en breder dan een Peugeot 508 en zijn gebaseerd op de kleinere bestelbussen zoals de Peugeot Expert en de Opel Vivaro. Omdat de vragen omtrent alkoof camper, een semi integraal camper en een integraal camper anders zijn dan omtrent buscampers, beperken we ons in dit artikel tot vergelijkbare campers als de Fixxter.

  Kernvragen bij bepalen (grote) buscamper en compacte camper

  Regelmatig spreken we mensen die zitten te twijfelen tussen een grote buscamper en een compacte camper zoals de Peugeot Expert en Opel Vivaro. Hieronder staan wat vragen. De antwoorden die je geeft op de gestelde vragen kunnen je helpen bij het kiezen tussen een grote buscamper of een compacte camper.

  • Vind je een stille camper belangrijk? Comfort wordt mede bepaald door rijgeluiden en motorgeluiden. De grotere bestelauto’s maken bij een wat hogere snelheden aanmerkelijk meer rijgeluiden en motorgeluiden dan de kleinere bestelauto’s. Ook bij het optrekken, denk daarbij aan stadsverkeer, is een grote bestelauto in het algemeen lawaaiiger dan een kleine.
  • Vind je hoogte beneden 2 m belangrijk vanwege tol en parkeergarages? De grotere buscampers hebben een hoogte meer dan 2 m. Je betaalt in Frankrijk dan meer tol en parkeren in een parkeergarage is vaak onmogelijk. 
  • Vind je wendbaarheid en gemakkelijk parkeren belangrijk? Niet alleen de lengte maar ook de breedte van een camper bepaalt of je gemakkelijk in een parkeervak past. De grote bestelwagens zijn breder.
  • Vind je gemakkelijke instap belangrijk? Zeker wanneer je wat ouder wordt is een gemakkelijke instap belangrijk. Het verschil in instaphoogte bedraagt ongeveer 10 cm ten voordele van een compacte bestelauto.
  • Vind je laag brandstof verbruik belangrijk? Het verschil in brandstofverbruik, bij gelijke rijstijl, bedraagt pakweg 40% ten voordele van een compacte buscamper. Klanten van onze Fixxter geven aan hiermee 1 op 15,5, gemeten aan de pomp, te halen. Dat is onze eigen ervaring ook, overigens.
  • Wordt de camper als dagelijkse auto gebruikt? De antwoorden op de hierboven gestelde vragen zijn dan van belang.
  • Vind je de ruimte van het interieur belangrijk? Wanneer wij stellen dat het Fixxter XXL interieur ruimer is dan een interieur gebouwd op een Ducato L2 dan krijgen wij als reactie dat die stelling niet klopt. Wanneer je de voorstoelen van een Ducato draait en je meet de afstand van rugleuning voorstoel tot rugleuning bankje (=dinette) dan kom je op een afstand van ongeveer 190 cm. Bij de Fixxter XXL bedraagt die ruim 230 cm. De leefruimte in een Fixxter is dus pakweg 20% meer en dat merk je. Je zit minder op elkaar in een Fixxter XXL dan in een Ducato.
  • Vind je veel bagageruimte belangrijk? Compacte buscampers beschikken over minder kastruimte en de keuken is kleiner.
  • Vind je een vast bed belangrijk? Grote campers hebben vaak een vast bed. Je hoeft dan niet meer het bed elke dag op te maken. Bedenk wel, het kost minder dan een minuut om de leuning van onze RDW gekeurde slaapbank van de Fixxter plat te leggen en om het beddengoed, dat ligt op het vaste achterste gedeelte, uit te rollen over het bed.
  • Vind je een groot bed belangrijk? In de 4 of 5 persoons Fixxter XXL is het formaat in standaard uitvoering maximaal 210 x 135 cm. In een buscamper kan het formaat, als langslaper, Mercedes Sprinter bijvoorbeeld, pakweg 210 x 180 cm zijn. Het formaat van een dwarsslaper, Fiat Ducato, bedraagt ongeveer 192 x 135 cm.

  De BPM, een kostenpost
  Wanneer je een bestelwagen koopt dan is, in principe, daar nog geen BPM over betaald. Indien je die bestelwagen om gaat bouwen tot camper dan dient BPM alsnog betaald te worden. Hoe ouder de auto hoe minder rest-BPM je betaalt. Wat dat betreft zou ons advies kunnen zijn om een wat oudere bestelwagen te nemen voor de ombouw. Maar ons advies is anders, lees verder.

  Milieu wetgeving
  Dieselmotoren in oude bestelauto’s heten vuil te zijn. Moderne dieselmotoren, Euro 6, zijn volgens veel rapporten schoner dan benzine motoren. Wet- en regelgeving is ten dele gebaseerd op emotie en het lijkt erop dat de negatieve hype omtrent diesel nu wat aan het wegebben is. Er komen ook wat eenduidiger regels voor de steden en gebieden. Ons advies is om een camper aan te schaffen die voorzien is van een Euro 6 motor of een elektrische camper.

   

  camperkeuken in compacte Fixxter camper
  bed in slaaphefdak

  Je ecologische footprint
  Een elektrische camper kan bijdragen aan de verkleining van je ecologische footprint. Daarom leveren we maar liefst twee elektrische campers.

  De camper als dagelijkse auto
  Om aanspraak te maken op het Kwarttarief moet de camper compleet zijn. We leveren dus de Fixxters inclusief keuken, tafel, afsluitbare ruimten e.d. 

   Meer informatie of een afspraak inplannen

   Wil je meer informatie over de Fixxter of Fixxter XXL of een afspraak inplannen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

   Neem je liever contact op met één van onze medewerkers? Ook dit is mogelijk. Bel hiervoor met: 06-222 605 04 of mail: fixxter@haaimahylkema.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.

    

   Neem contact met mij op:

   3 + 13 =